НОВИНИ

Уважаеми приятели,
На 25 юли 2012 г. в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив ще бъде открита традиционната Седмица на занаятите. Тази година тя ще се проведе от 25 юни до 1 юли 2012 г.
Майстори от цялата страна ще демонстрират своя майсторлък. Очакваме представяне на над 25 занаята и повече от 40 майстори – иконопис, ножарство, гравьорство и фина дърворезба по ножове и приклади, медникарство, майстори на музикални инструменти, тъкачки, дървостругари, грънчари, кошничари, дърворезба, накити от мъниста, традиционни техники писани яйца, народни носии, плъсти, кукли, плетени играчки, кене, плетиво и везба и др.
Туристите и гостите на музея могат да се докоснат до тайнството на всеки занаят, като се опитат сами да измайсторят нещо под вещото око на майстора.
Всичко сътворено и изложено по време на Седмицата на занаятите се прави с мерак, майсторите влагат душа и сърце. Затова и измайстореното си има собствено очарование и магия. А туристите и гости на музея могат да получат всичко – и скъп спомен от посетеното място, и нещо достатъчно ценно, на чието сътворение са станали свидетели.

Заповядайте при нас,
всеки ден от 9.00 до 18.00 часа в двора на музея!