НОВИНИ

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

Заповядайте на откриването на изложбата „Романтика от кутията за спомени“ в Регионален етнографски музей – Пловдив на 11 септември 2015 г. от 18.30 ч. Автор на живописните рисунки, онагледяващи любовните истории отпреди век е пловдивският художник Георги Терзиев. Чудодейни са и камъните, символ на любовта, представени от Национален музей „Земята и хората“ и частен колекционер.

Тази Нощ може да изживеете сватбен романс, облечени като булка и младоженец и да запечатате мига с една ретро-снимка. Може да изтеглите и своя любовен късмет, както и да напишете посланието си до любим човек. Най-интересните послания ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на музея. При нас ще узнаете и любовните истории на известни българи, свързали живота си с Пловдив.

Изложбата е съпроводена с аудиоозвучаване, за да чуете най-прочувствените пловдивски любовни истории, което дължим на проучванията на студентите от катедра „Етнология“ на ПУ „П. Хилендарски“. Те ще ни изненадат с кратък филм, разказващ за една почти вековна любов.