НОВИНИ

„Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва”

По покана на Исторически музей – Радомир на 5 февруари 2014 г. Регионален етнографски музей – Пловдив ще открие изложба от карикатури на тема „Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва”.

Между два от най-обичаните от българина празници – Св. Трифон (01.02) и Денят на лозаря (14.02) нашият музей ще гостува в Радомир с изложба, която включва представителна извадка от карикатури на български и чуждестранни майстори. Някои от творбите са участвали в „Международното биенале на карикатурата”, а други – във вече традиционния за града „Празник на младото вино”.

Темата за любовта и виното винаги е вълнувала творците от не едно поколение, а смятаме, че тя достойно провокира острото перо и художествен изказ на карикатуристите от цял свят. В изложбата всеки може да открие своето тълкуване по темата или да хареса закачките на автора в дадена творба. Дали във виното е истината, или виното и любовта са две неразривно свързани неща, а може би и двете са достоверни и вървят ръка за ръка, за да са обичани и търсени и до днес.

Откриването на изложбата ще е на 5 февруари, 2014 от 14.00 ч. в Исторически музей – Радомир. Тя ще радва гражданите и гостите на града в продължение на един месец – до 5 март 2014 г.