НОВИНИ

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

представя

СЕДМИЦА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗАНАЯТИ (14-то издание)

27 юни – 3 юли 2022 г.

Заповядайте на 28 юни от 12.00 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив на откриването на ХІV-то издание на Седмицата на традиционните занаяти. След двугодишно прекъсване поради пандемията, нашият възрожденски двор пак ще се изпъстри с цветове и оживи с глъч и песни, а майсторите на старите занаяти отново ще бъдат наши гости.

Надяваме се отново „да възкресим“ това отдавна отминало време и да усетим духа на старата пловдивска чаршия. През Седмицата майсторите ще демонстрират своите умения, ще обучават малки и големи, ще предлагат на купувачите своите ръчно изработени изделия.

Както е при всяка среща между приятели, не трябва да пропускаме и факта, че успоредно с труда върви и забавлението. Затова на 29 юни заедно ще отпразнуваме Петровден, а по стар български обичай през цялата седмица ще има музика и танци, ще се вият кръшни хора между чимширите в двора.

В настоящото издание на майсторската седмица акцентът ще падне върху преливането или играта на цветовете, което ние ще се опитаме да илюстрираме чрез три коренно различни занятия, каквито са плъстенето на вълна, стъклодухането и писането на великденски яйца.

Откриване: 28 юни 2022 г. в 12.00 ч.
Място: живописният двор на РЕМ – Пловдив
Продължителност: 27 юни – 3 юли 2022 г.

Заповядайте!