НОВИНИ

Регионален етнографски музей – Пловдив представя изложбата „Дойдох като пролетта“ на художничката Ралица Денчева. Откриването ще се състои на 7 февруари 2020 г. от 17:30 ч.
Наричат Ралица Денчева една от най-нежните съвременни авторки. Живописните й платна /портрети, цветя, мистични композиции, изпълнени в техниката на маслената живопис и рисунката/, носят дълбоките корени на традицията и фолклора, съхранили езотерична мъдрост, духовна чистота, божествено прозрение, красота и вдъхновение. Посланието на нейното изкуство е за силата на Красотата като най-явно, видимо и съвършено проявление на доброто в човека.
Изложбата се състои от 27 платна маслена живопис представящи един свят на нежност, в който душата, изпълнена с Любов е вечнозелена и винаги свежа пролетна градина. Нейната божественост е в красотата, която откриваме навсякъде около нас; красотата на природата във всичките й форми. Тя прославя Жената като свещена енергия и извор на всичко живо, вечният дух, изпълнен с Красота и Любов. Красота, която ни сочи пътя към вечния трон на Истината и към Безкрая вътре в нас.

"Дойдох като Пролетта,
за да седна на трон от цветове,
да почувствам магията на радостта,
и да разпръсна своите цветя,
нежни като зората"

Откриване: 7 февруари 17:30 ч.
Място: РЕМ – Пловдив, Салон

Изложбата ще можете да разгледате до 22 февруари 2020 г.

Заповядайте!