НОВИНИ

Изложбата „От Виена и Константинопол. Етнография на града“ на Регионален исторически музей - Русе и Регионален етнографски музей - Пловдив бе удостоена с награда от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа – ЮНЕСКО, София.

Отличието бе връчено по време на церемонията за награждаване на участниците в конкурса за самостоятелна и съвместна мобилна изложба в рамките на тазгодишното издание на „Панаир на музейните изложби“ Русе 2018 г. Плакетът и грамотата бяха връчени от председателя на центъра д-р Ирена Тодорова.

Наградата се дава за заслугите на творческите екипи на Регионален исторически музей – Русе и Регионален етнографски музей – Пловдив при реализацията на изложбата „От Виена и Константинопол. Етнография на града“. Автори на изложбата са проф. д-р Николай Ненов и доц. д-р Ангел Янков. Експозицията се реализира във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Регионален исторически музей – Русе и Регионален етнографски музей – Пловдив бяха удостоени с награда от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа – ЮНЕСКО, София.

По материал на www.arenamedia.net