НОВИНИ

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

представя


„От материя в енергия“

изложба на Антим Бертолино, Италия


Антим Бертолино е роден във Формиа, Италия през 1972 г. Дипломира се за скулптор в Сеса, Италия. Винаги е таял в себе си страст към изкуството. Той твори изящни неща с ръцете си. Чрез картините му можем да се докоснем до слънцето и природата, да усетим любовта. Изкуството на Антим Бертолино е модернистично и ни пренася в един вълшебен свят. Чрез творбите си художникът разкрива цялата дълбочина на света около себе си.

Антим Бертолино е направил редица изложби в галерии в Италия (Милано, Пиомбино, Флоренция, Фалчано ди Масичо, Рим, Торино, Винторина, Прато), в Швейцария (Лугано) и др. Носител е и на множество награди. Своето възхищение от творбите му са изказали редица критици, сред които – Паоло Леви, Фулвио Вики, Лаура Милани, Грегори Роси, Роберто Сабатели и Флавио Аренси.

Надяваме се, че българската публика ще има възможността да се наслади на невероятните творби на Антим Бертолино и да се докосне до емоцията и енергията на невероятните му творби.

Знаем, че Италия е страна с богата култура и е ярък представител на Ренесанса. Днес имаме възможност да се докоснем до тази култура, пречупена през нейното съвременно и модерно изкуство, благодарение на скулптора Антим Бертолино.

Изложбата на италянския художник с неговите картини на доброто се открива на 02 юли (понеделник) 2018 г. от 18:00 часа в Регионален етнографски музей – Пловдив и ще продължи до 15 юли 2018 г.

Телефон за контакти:
Малина Акерман 0898920539