НОВИНИ

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ


за осма поредна година ще бъде сред домакините на


ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО 2016


Фестивал „Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвет по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Дегустациите на младото вино са неизменна част от винената култура и атрактивна възможност за производителите да рекламират и продават своето вино. Избите достигат директно до крайния потребител, което дава летящ старт на новата продукция на винопроизводителите.

„Дефиле на младото вино” стартира през 2009 г., с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Събитието изключително бързо доби популярност. Само шест години по-късно, през 2015г., вече 26 водещи винарски изби от цялата страна представят продукцията си в 12 знакови къщи в Стария град. За шест години събитието се разрасна до тридневен фестивал с богата съпътстваща програма през цялата последна седмица на ноември. По официални данни над 15 000 са посетителите, дегустирали българското младо вино, само за миналата година.

Предстои осмото издание на „Дефиле на младото вино”. В дните на фестивала – 25, 26 и 27 ноември 2016 г., се очакват над 18 000 посетители от България и света. Събитието е едно от масовите и важни за винен туризъм в страната.
Локациите, в които се дегустира вино са възрожденските къщи – музеи, ресторанти и галерии в Стария град. Винопроизводителите са разположени както вътре в къщите, така и в шатри на дворните пространства, с осигурени отоплителни тела. Всеки винопроизводител организира своето представяне на място, брандиране и др. Производителите на мед, колбаси, сирена, хляб и минерална вода, използват активно събитието, за да рекламират своите продукти.

При нас ще бъдат разположени избите:
- ВИ Логодаж
- ВП Енджой Уайн
- Шато Копса


Заповядайте!